Neosoma

Friskvårdande och Rehabiliterande behandling

 
Neosoma klinik Köpmansgatan 41

Neosoma klinik Köpmansgatan 41

Neosoma klinik i Eskilstuna

Besöksadress: Köpmangatan 41 Eskilstuna

Klassisk akupunktur, laserakupunktur, medicinsk laser

Kostnad Nybesök 900 kr inkl moms

Kostnad Återbesök inom 3 veckor ger 10 % rabatt = 810 kr inkl moms

Bokning/avbokning endast på telefon 0702-516165

Neosoma klinik i Stockholm

Besöksadress: Storsjövägen 37 Årsta

Klassisk akupunktur, laserakupunktur, medicinsk laser

Kostnad Nybesök 1000 kr inkl moms

Kostnad Återbesök 900 kr inkl moms

Bokning/avbokning endast på telefon 0702-516165

Var rädd om din bokade tid!

Vid förhinder ska tiden avbokas senast 24 timmar innan. Ej avbokad tid debiteras i sin helhet


Vad bör du veta inför ditt första besök

Helhetsbild enligt Kinesisk Medicin

I den Traditionella Kinesiska Medicinen är det viktigt att se till helheten. Behandlingen föregås därför av en noggrann kartläggning av symtomen och där helheten beaktas. Detta görs via samtal och fysisk undersökning.

Vid första besöket

Vid första besöket ställs frågor om det direkta besväret men även om din hälsa för övrigt. Den fysiska undersökningen innehåller bland annat att jag känner på din puls och ber att få titta på din tunga. När jag har fått en tydlig helhetsbild av dina besvär kommer jag föreslå den mest lämpliga behandlingsmetoden och tillsammans kommer vi överens om en behandlingsplan.

Behandlingsplanen innehålla ofta även övningar och råd som du kan hjälpa dig själv med. Jag väljer jag ofta att blanda flera olika tekniker för att uppnå bästa möjliga resultat.

Första besöket tar ca 50- 60 minuter. Återbesök tar ca 45 minuter.

Antalet behandlingar

Antalet behandlingar som behövs för att uppnå önskat resultat är individuellt. Vissa obalanser kan ha funnits i kroppen under många år innan symtom visar sig, därför kan det ta tid att återskapa ordningen i det inre. Kroniska besvär kräver i regel upprepade behandlingar under en längre tid medan akuta besvär i allmänhet kräver färre behandlingar.

Individuellt anpassad behandling

Jag är noga med att anpassa behandlingen individuellt. Därför är det är svårt att närmare gå in på hur jag behandlar en specifik åkomma, inte minst eftersom jag behöver en god kartläggning som grund. Olika personer kan visa upp liknande symtom men grundorsakerna till besvären kan skilja sig från person till person.

Kontakta mig gärna för att diskutera en eventuell behandlingsplan.

Telefon 0702 - 516 165

Jag har sökt Eva-Marie för många åkommor. Alla har slutat med att jag rest mig igen och blivit mitt gamla friska jag.
Jag vill nu gärna berätta om en händelse där hennes hjälp var magisk.
(läs fortsättningen under Kunders berättelser)
— Birgitta Hyrén, Eskilstuna
 

Metoder

 
 

Klassisk akupunktur

akupunktur.jpg

Akupunktur är en av flera metoder som har sitt ursprung i den mångtusenåriga kinesiska medicinen. Tunna, sterila engångsnålar sticks in i akupunkturpunkterna som ligger på olika djup beroende var på kroppen de aktuella akupunkturpunkterna ligger. Övriga metoder som kan ingå i behandlingen är koppning eller moxa.

För mer information om de olika metoderna - se Svenska Akupunkturförbundets informationsfilm nedan.

Världshälsoorganisationen – WHO

listar och dokumenterar sjukdomar, symptom och andra tillstånd där klassisk akupunktur har haft vetenskapligt bevisad effekt, genom kontrollerade studier. Läs här!

Vad kan inte behandlas med traditionell kinesisk akupunktur?

Enligt svensk lag får cancer, epilepsi, diabetes, smittsamma infektionssjukdomar samt barn under 8 år ej behandlas av person som inte är legitimerad av Socialstyrelsen.

 

Ansluten till Svenska Akupunkturförbundet

Som akupunktör ansluten till Svenska Akupunkturförbundet utövar jag akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin. Jag har utbildats under  tre år i traditionell kinesisk medicin samt har en grundläggande utbildning i västerländsk medicin såsom anatomi, fysiologi och patologi.

 

 

Laserakupunktur/Medicinsk Laser

1998 köpte jag min första laser för att kunna arbeta med laserakupunktur. Att behandlas med laser- akupunktur istället för nålar är uppskattat av många klienter. Jag arbetar då efter samma princip som när jag använder nålar, men klienten slipper nålsticket som av vissa människor kan upplevas som obehagligt. Äter du blodtunnande medicin använder jag ibland laserakupunktur som behandlingsmetod istället för nålar.

Lokal behandling med laser är mycket effektivt på en inflammatorisk process som tex hälsene-inflammation, tennisarmbåge, hälsporre, muskelinflammationer, artroser, muskelbristningar mm. Även besvär som herpes, bältros, eksem och svårläkta sår går bra att behandla med terapeutisk laser.

I regel krävs det flera upprepade behandlingar för att uppnå ett varaktigt resultat.

Laser_hand.jpg

Laserutrustning

De laserapparaturer som jag idag arbetar med är medicinsk laser klass 3B 904nm, 830nm, 808nm,  650nm, 532nm samt 405nm. Jag har på senare år utökat min laserutrustning med flera olika laservåglängder.

Vill du läsa mer om laserbehandling så finner du en mycket bra text som är utgiven av Svenska Laser-Medicinska Sällskapet

Jag har i samarbete med den svenska lasertillverkaren Irradia varit med att utveckla den utrustning som Irradia tagit fram specifikt för laserakupunktur. I deras regi ger jag regelbundet utbildning i laserakupunktur för professionella.

 

 

Patientsäkerhet

Din säkerhet i fokus

  • Jag har heltäckande ansvars- och patientskadeförsäkring

  • Jag uppfyller socialstyrelsens hygienföreskrifter

  • Jag använder mig endast av sterila engångsnålar

  • Jag har tystnadsplikt och arbetar efter svenska akupunkturförbundets etiska regler

 

Halsotips_Neosoma.png